Orbán-napi borünnep a Kisnánai Várban

Orbán-napi borünnep a Kisnánai Várban

Május 16-án keresve sem találhatnánk jobb programot, mint az Orbán-napi Borünnep, amelynek a Kisnánai Vár ad otthont idén is.

Sok legenda övezi az Orbán napot és számos népi jóslatot ismerünk az e napi időjárás és a termés mennyisége között. Egy azonban bizonyos: Kisnánán Orbán napján – azaz pontosabban Orbán napjának elő-előünnepén – a szőlő és a bor áll majd a középpontban.

Lássuk a programot nagy vonalakban: 15 órától a Harlekin Bábszínház műsorát tekinthetik meg az érdeklődők, amely nem csak a gyerekeknek ígér izgalmas szórakozást. Ezt követően néptánc és népdal bemutatók veszik kezdetüket, majd este 6 óra előtt pár perccel a Nánai Sólymos Vitézek lovagi bemutatója garantálja, hogy leessen az álla kicsiknek-nagyoknak. A nap folyamán folyamatos boros programok is lesznek, illetve egy borverseny is, amelynek estére meg is lesz az eredménye – több értelemben is.

A részletes program itt tekinthető meg:

Orbán napi borünnep

Aki kedvet kapott ne habozzon, látogasson el Kisnánára 2015. május 16-án! Ha szállást keres, ne aggódjon, mi tudunk egyet: Foglaljon szállást a Vár-Liget Vendégházban!