Bor, pince és a liget

A Mátrai borvidéken járva természetes, hogy minden háznak saját borospincéje van, de legalábbis valami hasonló hely, ahol kellemesen lehet tölteni az időt, na meg a bort.

Vár-Liget Vendégház

Borpince

Ha épp hűvösebb az idő, vagy netán túl nagy a forróság, vagy esetleg a szúnyogok nem hagyják az embert nyugodtan borozni a szabadban, akkor válasszák a pincehelységet. Ehhez a házból sem kell kilépni, hanem egyenesen a társalgóból sétálhatnak le és hódolhatnak a Mátrai bor élvezetének.

Vár-Liget Vendégház Borpince

Borterasz

Minden olyan esetben amikor nem a pincében, akkor a teraszon kell bort fogyasztani. Itt akár 20-25 fő is elfér, ha sikerül összehozni a társaságot és mehet a nosztalgiázás egészen addig, amíg el nem fogy a bor.

A Liget

Ha már a vendégház névválasztását taglaltuk, említést kell tennünk a másik feléről is. Bár jelenleg még kialakítás alatt áll, de a liget nem más lesz, mint a kert, ahol nem csak számos gyümölcs terem, de található egy kút is. Ha hallott már a sárkány legendájáról, akkor érdekelni fogja a kút története. A Liget másik exkluzivitása pedig abban rejlik, hogy gyakorlatilag csak a Dolina patak választja el a Kisnánai vár területétől – ahogy már említettük: a Vár a kertszomszédunk.